Livada Moldovei: campanie de informare pentru evidențierea oportunităților

„Livada Moldovei” derulează o campanie de informare
Republica Moldova
 | 

Agenția Națională de Dezvoltare Rurală (ACSA) organizează o campanie de informare pentru a aduce în atenția publicului oportunitățile disponibile în cadrul proiectului EU4Business Livada Moldovei. Campania va cuprinde seminare în 30 de raioane de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova și va avea loc în perioada noiembrie-februarie.

„Livada Moldovei” face parte din inițiativa Est ZLSAC finanțată de UE, pusă în aplicare de Banca Europeană de Investiții în cadrul inițiativei EU4Business.

Seminarele vor informa agricultorii cu privire la beneficiile și riscurile asociate horticulturii, oportunitățile oferite de proiectul „Livada Moldovei”, precum și condițiile și procedurile legate de accesarea împrumuturilor. De asemenea, se vor prezenta sisteme și instrumente auxiliare (precum subvenții de stat, granturi din partea donatorilor și garanții de credit). Evenimentul va include și vizite la beneficiari ai unor investiții horticole din trecut, efectuate de către agricultori cu exploatații mici și mijlocii în vecinătate.

Seminarele se vor desfășura în perioada noiembrie 2018-februarie 2019. Data și locul fiecărui seminar vor fi publicate pe site-urile ACSA și Livada-Moldovei.

Inițiativa Est ZLSAC – finanțată de UE în cadrul inițiativei EU4Business – vizează consolidarea dezvoltării economice în țările care au semnat un acord de asociere cu UE – și anume Georgia, Republica Moldova și Ucraina – prin oferirea de sprijin financiar și tehnic direcționat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din aceste trei țări.