Bibliotecă

În septembrie 2018, Academia de antreprenoriat EFSE sub egida EU4Business și-a unit forțele cu EcoVisio pentru a trimite 16 tineri care aspiră să devină antreprenori la atelierul „BusinessCool” din Republica Moldova. Participanții și formatorii își împărtășesc experiența în acest material video. BusinessCool și-a propus să prezinte participanților instrumente simple și practice, care să-i încurajeze să-și transforme ideile de proiect în afaceri de succes. 

Lansat în 2009 ca o ini_iativa comuna de politici, Parteneriatul Estic (PaE) are scopul sa aprofundeze _i sa consolideze rela_iile dintre Uniunea Europeana (UE), Statele sale Membre _i cei _ase vecini ai sai din est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova _i Ucraina.

Fondul european pentru Europa de Sud-Est (EFSE) și-a publicat astăzi Raportul de impact, care prezintă realizările fondului în ceea ce privește sprijinirea întreprinzătorilor ca factori motori ai microîntreprinderilor și ai întreprinderilor mici (MIM) – coloana vertebrală economică a regiunilor vizate de fond.

Faceți cunoștință cu Gulnara, Mane, Lyudmila, Elguja, Andriy, Petr și ceilalți, cu toții beneficiari ai finanțării și ai know-how-ului EU4Business, care ne povestesc cum au reușit să își transforme afacerea datorită sprijinului din partea UE. O expoziție fotografică a unor povești de succes ale EU4Business, care prezintă modul în care sunt sprijiniți antreprenorii în toate cele șase țări din cadrul Parteneriatului estic printr-o serie de proiecte de finanțare și de consultanță, implementate de 20 de parteneri ai inițiativei EU4Business.

Primul raport anual al EU4Business care analizează dinamica și progresele inițiativei în perioada 2016-2017, precum și cifrele consolidate totale de la lansarea inițiativei în 2009. Raportul prezintă, de asemenea, o direcție viitoare bazată pe consultări ample cu părțile interesate în EU4Business.

„Este o ocazie extraordinară de a reuni diversele părți interesate pentru a avea o idee comună asupra lucrurilor care se întâmplă și pentru a reflecta asupra provocărilor cu care se confruntă toată lumea și asupra modului în care EU4Business poate să progreseze.”
În primăvara lui 2018 s-au organizat mese rotunde la nivel național în fiecare dintre cele șase țări membre ale Parteneriatului estic, reunind părți interesate cheie privind EU4Business – delegații ale UE, instituții financiare internaționale, agenții naționale pentru IMM-uri și ministere de economie, bănci comerciale, asociații de afaceri, promotori-cheie și orice alte părți asociate. Concluziile – incluse în Raportul anual EU4Business – oferă o perspectivă unică în urma unei evaluări detaliate în comun a tuturor pilonilor și inițiativelor EU4Business.

Acest raport de țară al EU4Business oferă o evaluare aprofundată a mediului macroeconomic și de afaceri actual din Republica Moldova, inclusiv a mediului în care își desfășoară activitatea IMM-urile. Prin urmare, se pune un accent deosebit pe dezvoltarea IMM-urilor din țară și pe modul în care portofoliul de proiecte EU4Business sprijină acest obiectiv.