Bibliotecă

Lansat în 2009 ca o ini_iativa comuna de politici, Parteneriatul Estic (PaE) are scopul sa aprofundeze _i sa consolideze rela_iile dintre Uniunea Europeana (UE), Statele sale Membre _i cei _ase vecini ai sai din est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova _i Ucraina.

Meet Gulnara, Mane, Lyudmila, Elguja, Andriy, Petr and others, all beneficiaries of EU4Business finance and expertise, as they tell how EU support has transformed their business. A photo exhibition of EU4Business success stories, showing how entrepreneurs are being supported across all six EaP countries by a range of our financial and advisory projects, implemented by 20 partners of the EU4Business initiative.

Primul raport anual al EU4Business care analizează dinamica și progresele inițiativei în perioada 2016-2017, precum și cifrele consolidate totale de la lansarea inițiativei în 2009. Raportul prezintă, de asemenea, o direcție viitoare bazată pe consultări ample cu părțile interesate în EU4Business.

„Este o ocazie extraordinară de a reuni diversele părți interesate pentru a avea o idee comună asupra lucrurilor care se întâmplă și pentru a reflecta asupra provocărilor cu care se confruntă toată lumea și asupra modului în care EU4Business poate să progreseze.”
În primăvara lui 2018 s-au organizat mese rotunde la nivel național în fiecare dintre cele șase țări membre ale Parteneriatului estic, reunind părți interesate cheie privind EU4Business – delegații ale UE, instituții financiare internaționale, agenții naționale pentru IMM-uri și ministere de economie, bănci comerciale, asociații de afaceri, promotori-cheie și orice alte părți asociate. Concluziile – incluse în Raportul anual EU4Business – oferă o perspectivă unică în urma unei evaluări detaliate în comun a tuturor pilonilor și inițiativelor EU4Business.

Acest raport de țară al EU4Business oferă o evaluare aprofundată a mediului macroeconomic și de afaceri actual din Republica Moldova, inclusiv a mediului în care își desfășoară activitatea IMM-urile. Prin urmare, se pune un accent deosebit pe dezvoltarea IMM-urilor din țară și pe modul în care portofoliul de proiecte EU4Business sprijină acest obiectiv.

Activitatea editorială și cărțile se confruntă cu marea provocare de a supraviețui în era digitală: programul „Consultanța BERD pentru micul business”, finanțat de Uniunea Europeană prin inițiativa EU4Business, a oferit editurii Litera din Republica Moldova oportunitatea de a păstra viu interesul cititorilor și a-și dezvolta în continuare activitatea prin sprijinirea creării unei librării onlin