Livada Moldovei: seminare în Rîșcani și Rezina pentru evidențierea oportunităților

Livada Moldovei
 | 
06/12/2018

Proiectul „Livada Moldovei”, finanțat în cadrul inițiativei EU4Business, continuă seria de seminare pentru informarea publicului cu privire la oportunitățile disponibile în cadrul proiectului. 

Următoarele seminare vor avea loc în 4 decembrie în raionul Rîșcani și în 6 decembrie în raionul Rezina. În perioada noiembrie-februarie se desfășoară seminare în 30 de raioane de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova (programul complet al seminarelor din noiembrie și decembrie).

Seminarele se adresează producătorilor agricoli, procesatorilor și exportatorilor din următoarele sectoare: culturi cu valoare ridicată (fructe, fructe de pădure, legume, cartofi, viță-de-vie), viticultură și producerea vinului, managementul și stocarea postrecoltare, pepiniere, floricultură și sectorul ornamental, ierburi medicinale, industrii legate de horticultură, precum și turism rural.

„Livada Moldovei” face parte din inițiativa Est ZLSAC finanțată de UE, pusă în aplicare de Banca Europeană de Investiții în cadrul inițiativei EU4Business.

Seminarele vor informa agricultorii cu privire la beneficiile și riscurile asociate horticulturii, oportunitățile oferite de proiectul „Livada Moldovei”, precum și condițiile și procedurile legate de accesarea împrumuturilor. De asemenea, se vor prezenta sisteme și instrumente auxiliare (precum subvenții de stat, granturi din partea donatorilor și garanții de credit). Evenimentele vor include și vizite la beneficiari ai unor investiții horticole anterioare, efectuate de către agricultori cu exploatații mici și mijlocii din vecinătate. 

Inițiativa Est ZLSAC – finanțată de UE în cadrul inițiativei EU4Business – vizează consolidarea dezvoltării economice în țările care au semnat un acord de asociere cu UE – și anume Georgia, Republica Moldova și Ucraina – prin oferirea de sprijin financiar și tehnic specific întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din aceste trei țări.

More info: