Livada Moldovei: cel mai recent program al seminarelor de evidențiere a oportunităților în întreaga țară

Livada Moldovei
 | 
29/01/2019

Proiectul „Livada Moldovei”, finanțat în cadrul inițiativei EU4Business, continuă seria de seminare pentru informarea publicului cu privire la oportunitățile disponibile în cadrul proiectului. 

Următoarele seminare vor avea loc în 23 ianuarie în raionul Anenii Noi, în 24 ianuarie în raionul Drochia, în 29 ianuarie în raionul Ocnița și în 31 ianuarie în raionul Ștefan Vodă. Se vor desfășura seminare în 30 de raioane de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova din noiembrie 2018 până în martie 2019 (programul complet al seminarelor din ianuarie-martie).

Seminarele se adresează producătorilor agricoli, procesatorilor și exportatorilor din următoarele sectoare: culturi cu valoare ridicată (fructe, fructe de pădure, legume, cartofi, viță-de-vie), viticultură și producerea vinului, managementul și stocarea postrecoltare, pepiniere, floricultură și sectorul ornamental, ierburi medicinale, industrii legate de horticultură, precum și turism rural.

„Livada Moldovei” face parte din inițiativa Est ZLSAC, finanțată de UE și pusă în aplicare de Banca Europeană de Investiții în cadrul inițiativei EU4Business.

Seminarele vor informa agricultorii cu privire la beneficiile și riscurile asociate horticulturii, la oportunitățile oferite de proiectul „Livada Moldovei”, precum și la condițiile și procedurile legate de accesarea împrumuturilor. De asemenea, se vor prezenta sisteme și instrumente auxiliare (precum subvenții de stat, granturi din partea donatorilor și garanții de credit). Evenimentele vor include și vizite la beneficiari ai unor investiții horticole anterioare, efectuate de către agricultori cu exploatații mici și mijlocii din vecinătate. 

Inițiativa Est ZLSAC – finanțată de UE în cadrul inițiativei EU4Business – vizează consolidarea dezvoltării economice în țările care au semnat un acord de asociere cu UE – și anume Georgia, Republica Moldova și Ucraina – prin oferirea de sprijin financiar și tehnic specific întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din aceste trei țări.