Curs de formare EU4Business privind vânzările, adresat IMM-urilor din sectorul confecțiilor din Republica Moldova

La muncă într-o fabrică de produse textile din Republica Moldova
 | 
din 06/02/2019 până în 07/02/2019

Centrul de Comerț Internațional va organiza un seminar suplimentar luna viitoare ca parte a seriei de cursuri privind creșterea eficienței vânzărilor adresate IMM-urilor din sectorul confecțiilor din Republica Moldova, organizat în cadrul proiectului finanțat de UE „Parteneriatul estic: Ready to Trade – o inițiativă a EU4Business”.

Cel de al patrulea seminar va avea loc în 6-7 februarie pe tema „Cum se creează o colecție comercială”, iar discuțiile vor fi conduse de către Galina Kravchenko, din cadrul Fashion Consulting Group (Rusia). Cursurile de formare vor permite participanților dintr-un grup-pilot de societăți producătoare de confecții să învețe despre:

 1. strategia de sortimente și poziționarea sortimentelor ca o reflectare a strategiei de marketing de afaceri (sau „Cum să exprimi strategia de marketing a companiei într-un sortiment”);
 2. tendința în modă ca instrument de creștere a vânzărilor sau cum se influențează vânzările cu ajutorul tendințelor modei:
  1. elaborarea de prognoze de modă în biroul internațional de tendințe;
  2. cum se alege o tendință comercială pentru specificul companiei;
  3. cum se interpretează tendința;
 3. algoritmul proceselor de achiziție:
  1. ordinea proceselor și exemplu de program de lucru;
  2. organizarea și actualizarea informațiilor despre clienți;
  3. analiza vânzărilor și formarea matricei de sortimente;
  4. achiziționarea (selectarea) unei colecții noi
  5. ajustarea achizițiilor sezoniere (achiziție suplimentară);
  6. livrarea colecțiilor și lansarea vânzărilor.

Formarea suplimentară este organizată ca urmare a numeroaselor solicitări ale participanților din cadrul primelor trei seminare organizate în 2018 împreună cu Centrul de Excelență și Accelerare în Proiectare și Tehnologii „ZIPhouse”.

Parteneriatul estic: Ready to Trade – o inițiativă a EU4Business ajută întreprinderile mici și mijlocii (IMM) să acceseze piețe noi, în special din UE, ajutând IMM-urile să identifice și să respecte calitatea și standardele pentru a îndeplini cerințele internaționale, punându-le în legătură cu cumpărătorii din lanțul valoric și oferind sprijin pentru clustere.