Competitivitatea IMM-urilor, în atenție în cadrul Săptămânii OCDE Eurasia 2018

Săptămâna OCDE Eurasia 2018
din 19/11/2018 până în 21/11/2018

Săptămâna OCDE Eurasia 2018 va avea loc la Paris în 19-21 noiembrie, pe tema OECDeurasia@10: Formularea concluziilor, conturarea viitorului.

Săptămâna Eurasia din acest an va include o evaluare inter pares a Azerbaidjanului, având ca temă foaia de parcurs privind IMM-urile și investițiile favorabile incluziunii în sectorul bunurilor de consum, precum și o analiză de monitorizare a strategiei Georgiei privind IMM-urile. Ambele ședințe vor discuta rapoartele pe care le-a elaborat echipa OCDE în ultimul an în colaborare cu guvernele naționale, ca parte a programului regional finanțat de UE „EU4Business: de la politici la acțiune”.

Săptămâna OCDE Eurasia va include un grup de discuții ministerial și evaluări inter pares referitoare la Afganistan, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan și Ucraina la Masa rotundă OCDE Eurasia privind competitivitatea. Vor exista și ședințe dedicate conectivității și integrării economice regionale, precum și politicilor de promovare a egalității de gen.

Având în vedere că în 2018 se aniversează 10 ani de la crearea Programului de competitivitate al OCDE Eurasia, participanții sunt invitați să reflecteze asupra principalelor concluzii desprinse în acest deceniu de provocări și reforme în regiune și să se gândească cum ar trebui să contureze concluziile respective agendele politice în următorii ani.

Ca și în anii anteriori, Săptămâna OCDE Eurasia 2018 va reuni decidenți politici de nivel înalt din Eurasia și din țările OCDE, experți și reprezentanți ai unor organizații internaționale și regionale, ai societății civile și ai mediului de afaceri, pentru o discuție amplă asupra provocărilor socioeconomice cu care se confruntă regiunea.

EU4Business: De la politici la acțiune este un proiect regional implementat de OCDE, care susține reformele privind competitivitatea și mediul de afaceri din țările membre ale Parteneriatului estic, desfășurând activități atât la nivel de țară, cât și la nivel regional. 

Data

19-21.11.2018

Participare

Vă puteți înregistra pentru participarea la Săptămâna OCDE Eurasia 2018 completând formularul de înregistrare online pentru Săptămâna Eurasia 2018.

Dacă aveți întrebări, trimiteți un e-mail la grs.eurasia@oecd.org

Actualizările privind Săptămâna OCDE Eurasia apărute în următoarele săptămâni vor fi publicate la adresa www.oecd.org/eurasia-week

 

Adresa: 
OECD Conference Centre
2 Rue André Pascal
75016 Paris
France